You are here: Home » Økonomi » Hvorfor er Bitcoins så populært? 

Hvorfor er Bitcoins så populært? 

Det er bare litt over ti år siden Bitcoin kom på det globale valutamarkedet og tok hele finansverdenen med storm. I mellomtiden har det skjedd en eventyrlig utvikling. Valutaen er blitt utsatt for både enorme verdifall og nådd astronomiske høyder. Bitcoin har vært gjennom en helt ellevill utvikling. Det som i utgangspunktet var for krypteringsinteresserte er blitt allemannseie, men hvorfor, og ikke minst hvordan er Bitcoin blitt så populært? 

Fra kriminelle assosiasjoner til akseptert netthandel

Bitcoin har hatt en eventyrlig reise fra å utelukkende bli assosiert med kriminelle miljøer og lyssky virksomhet, til å bli akseptert valuta i mange utenlandske, og til og med mange norske nettbutikker i 2019. Det er altså skjedd et merkbart paradigmeskifte i hvordan Bitcoin oppfattes, og det spås at dette er en utvikling vi kun vil se mer av fremover. Det er mange som har vært skeptisk til kryptovaluta som nå tar den til seg. Det er et tydelig tegn på at kryptovalutaen er kommet for å bli, at flere nettbutikker, reisebyråer, gavekortforhandlere og til og med aviser gir forbrukerne muligheten for å betale med Bitcoin. Det er noe som tyder på at dette blir en mer og mer akseptabel form for valuta for helt vanlige forbrukere.

Gjør det enklere å investere for alminnelige forbrukere

Et annet tegn på at kryptovalutaen har nådd astronomiske høyder når det kommer til popularitet, er at det er blitt mye enklere for folk å investere Bitcoins. Det finnes flere tjenester som automatisk investerer Bitcoins. Her kan du lese en anmeldelse av en av de mest populære software for å investere bitcoins automatisk, nemlig Bitcoin Code. Det er alltid lurt å lese anmeldelser nøye før man investerer. Det er dessuten viktig å huske på at investering alltid innebærer en viss risiko, og det er alltid lurt å huske at man ikke skal investere mer enn det man potensielt har råd til å tape.