You are here: Home » Annonse » Bli kjent med aksje-terminologien

Bli kjent med aksje-terminologien

Det er mange som har fått interesse for aksjer, og det er for tiden derfor mange nybegynnere som søker kunnskap om hvordan man kommer i gang med å investere. Det er mange uttrykk som skal læres og mange ting man skal sette seg inn i, derfor kommer det her en introduksjon til shorting. 

Hvis man vil lese mer om shorting og få en dypere innføring kan man ta en tur innom https://aksjeskole.com/shorting/, der man kan lære mer, men helt grunnleggende handler det om at man selger aktiva som man egentlig ikke eier, mens man vet at man kommer til å kjøpe dem tilbake igjen senere. Det er mest vanlig å gjøre dette når man kjøper og selger råvarer og verdipapirer, men det gjelder andre ting også. 

Vinnerne og taperne i shorting 

Når det kommer til shorting, er det i bunn og grunn ganske enkelt å se hvem som vinner og taper på denne typen handler. Når man driver med shortsalg, profitterer den som investerer på en prisnedgang og taper på samme måte, når det er prisoppgang. Det er derfor man ser at shorting skjer, når kursen er faldende. 

Grunnen til at man ser dette når kursen falder, er at hvis man selger når kursen falder, med ambisjon om å kjøpe dem tilbake senere, kan man selge til en ok pris, tjene penger på salget, og kjøpe dem igjen til en enda lavere pris, og holde på aksjene inntil de stiger igjen. Da har man mulighet til å tjene penger på samme aksje flere ganger for eksempel.