You are here: Home » Bolig » Finn den perfekte hårklipperen

Finn den perfekte hårklipperen

Hårklipperen er et nyttig verktøy, og verdt en investering for de fleste menn. Men hva bør man se etter når man skal gå til innkjøp av en klipper?

Punkter som er verdt å ta i betraktning, er:

  • Batteri-levetid
  • Motor
  • Oppladningstid
  • Trimmeintervall
  • Grep
  • Vekt
  • Lydnivå

Batteri-levetid har litt å si dersom du for eksempel har mye hår, og bruker litt tid på å forme og tilpasse det. Vanlig driftstid på de fleste maskiner på markedet, er 60 minutter. Det som da blir viktig, er å se dette opp i mot motorkraften, samt oppladingstiden.

Motorkraften sier noe om hvor raskt du får resultater – altså hvor mye bladene er i stand til å ta. De beste variantene har omlag 10.000 omdreininger i minuttet, og vil dermed kunne gjøre jobben rimelig effektivt, slik at brukstidens reduseres. For å gi et bilde av kraften til en slik klipper, kan du tenke deg 53.000 hår som blir klippet i sekundet(!).

Oppladningstiden varierer også mye mellom modellene på markedet. Modeller med 12 timers ladetid, er for eksempel nærmest avhengige av å bli ladet om natten, dersom du skal kunne ha dem klare til bruk når du trenger det. De beste produktene i disse testene derimot, bruker kun 60 minutter, altså tilsvarende batteriets levetid når maskinen er i bruk. Dette er effektive batterier som gjør hårklipperen til et praktisk verktøy som du kan bruke også når du er på farten, uten å være avhengig av konstant tilgang på stikkontakt.

Trimmeintervallet henger sammen med bladet, og kan strekke seg fra 0,5 til 3 mm, avhengig av intervallet på den aktuelle modellen. Dette gir deg muligheten til å finjustere trimmingen, slik at du får den tettheten du ønsker, og et resultat som passer din stil.

Grepet har mye å si for brukeropplevelsen. Dersom hårklipperen er ergonomisk designet, vil den ligge godt i hånden og føles naturlig å bruke. Du vil komme bedre til på de vanskeligere stedene, og kanskje vil jobben kunne gjøres mer effektivt.

Vekten går stadig nedover. Nye hårklippere veier så lite som 250 gram, noe som gjør dem enkle å ta med seg på farten, uten at PC-vesken eller håndbagasjen føles som om den er fylt med bly.

Lydnivå kan påvirke brukeropplevelsen av mange elektriske apparater – også trimmere. Dersom du er av det mer morgengretne slaget, kan for eksempel en støyende klipper gjøre morgenen sur pg utrivelig. Produktet brukes dessuten tett opp mot ørene, både når man trimmer skjegg og hår på hodet, så er man ømfintlig for lyd, bør man være obs på støynivået på klipperen man velger.