You are here: Home » Økonomi » Hvordan spare penger på bryllupet

Hvordan spare penger på bryllupet

Et bryllup er en gledens dag, men kan ofte by på store kostnader for brudeparet. Da er det godt å vite at det finnes flere måter du og din forlovede kan spare penger på, uten at det nødvendigvis trenger å gå ut over kvaliteten på bryllupet. Her er fem tips til hvordan dere kan gjøre dagen billigere.

1) Gift dere utenfor sesongen

Det finnes enkelte dager og tider på året der det koster mer å leie et lokale sammenlignet med andre perioder. Sjekk med plassen der dere ønsker å gifte dere om det er perioder på året som er billigere enn andre, og planlegg deretter. Mange ønsker ofte å gifte seg om sommeren, men hva med et magisk vinterbryllup i stedet? Sommerferien kan ofte være ønskelig siden folk har fri fra jobb, men så lenge dere inviterer gjestene tidlig, så vil de sannsynligvis klare å få fri fra jobben utenfor sommerferien også.

2) Lag et budsjett

Bestem dere for en spesifikk sum som dere ønsker å bruke på bryllupet og lag et budsjett. Ved hjelp av et budsjett, så vil man alltid ha oversikt over hvor mye penger som blir brukt, og unngår derfor ubehagelige overraskelser. Snakk med din forlovede om hvilke forventninger dere har til bryllupet og om dere ønsker noe stort, eller bare et lite et med nærmeste venner og familie.

3) Gå over gjestelisten en gang til

Har dere satt opp en rekke søskenbarn på gjestelisten som dere egentlig ikke har mye kontakt med? Får alle vennene deres lov til å ta med en partner? Det kan være flere måter å redusere antall gjester på. Dersom det er personer på listen som dere inviterer kun ut av plikt, så bør dere revurdere hvor viktig det er å ha alt av fjern slekt tilstede i bryllupet. Og ved å invitere mindre gjester, så sørger dere også for at dere har kun de nærmeste rundt dere på denne spesielle dagen.

4) Sjekk priser i utlandet

Det blir mer og mer populært og gifte seg i utlandet for tiden, noe som er forståelig med tanke på de dyre prisene i Norge. Lokale, mat og alkohol koster mye i Norge, og selv om det kan bli dyrt å fly hele gjestelisten til utlandet, så kan det likevel bli billigere enn å ha bryllupet i Norge. Et annet alternativ er å ha et lite bryllup i utlandet kun med nærmeste familie og venner. Da vil det også være lettere å kunne tilby gjestene at dere betaler for flybillettene deres for å unngå at folk melder avslag grunnet dyre flybilletter. Dersom dere bestemmer dere for å gifte dere i utlandet, kan dere for eksempel bruke reiseforsikringen som kommer gjennom kredittkortet, og spare penger der (kilde: MONEYBANKER og E24.no).

5) Finn frem din kreative side

Du kan unngå store summer på å gjøre en del selv. I stedet for å kjøpe dyre bryllupsinvitasjoner kan dere heller lage de selv. I tillegg til å spare penger, vil invitasjonene også få et mer personlig preg over seg. I stedet for å leie inn en DJ til kvelden, kan dere lage en spilleliste selv på Spotify som spiller utover kvelden. Til dette kan dere også be gjestene om å sende dere forslag til sanger som de ønsker å høre. Lag blomsterbukettene selv og be folk om å ta med seg kaker – her kan det totalt sett være mye penger å spare. Sjekk også hvilke rabatter du kan få rundt omkring. Visste du for eksempel at det kommer en rekke ulike rabatter med kredittkortet ditt?