You are here: Home » Økonomi » Forbrukslån

Forbrukslån

Forbrukslån er i Norge den mest populære og det mest brukte låneinstrumentet etter boliglån. Folk bruker dette både til bil, oppussing, hvitevarer, brunevarer og ferier. Et annet alternativ er å bruke et forbrukslån for å betale ned kredittkortgjeld.

Forbrukslån har en relativt høy rente, sammenlignet med f.eks. boliglån, men oftes er renten på kredittkortgjeld enda høyere. Dersom du har flere kredittkort med saldo som du ikke får betalt ned, kan det være fornuftig å se på mulighetene for et forbrukslån. Sjekk rentene og vilkår. Det er jo alltid den totale rentebelastningen du må vurdere nå du går igjennom dine låneforhold.

Største fordelen med forbrukslån er jo at du kan bruke pengene på akkurat det du ønsker. Det er ingen plass ved søknad om forbrukslån hvor du bes å spesifisere hva pengene skal brukes til, og heller ingen krav om sikkerhet. Det eneste kravet er ofte alder eller en stabil inntekt (fast jobb), men her er forutsetningene ulike hos de som tilbyr forbrukslån. Leter du finner du helt sikkert noen som låner deg penger, om da til en solid rente. Se forbrukslåna.no.

Beløpet du kan låne er nå også økende og summen er nå opptil minst kr 500 000. Dette krever normalt litt mer dokumentasjon på at du kan betjene lånet enn om du ønsker låne kr 5000, men prinsippet er det samme. Søknad over nett og rask tilgang til pengene. Herlig når impulskjøp trangen er i utakt med inntektene. Og forskjellen mellom å spare på forskudd og betale i etterskudd er rentekostnaden.

Tidligere var en historikk med betalingsanmerkninger et stort hinder for alle typer lån, også forbrukslån, men dette begynner å endres. Nå er det ofte kun aktive anmerkninger eller misligholdte lån som legger totale hinder i vegen. Går du klar av dette, er over 18 år eller oppviser en stabil ligningsmessig inntekt er veien til pengene kort. Bosted i Norge er jo også en selvklarhet, ellers må du søke i det landet du bor.

Et godt råd på veien er å sjekke hvilke krav den enkelte utlåner stiller til deg som kunde, da slipper du fylle ut søknadsskjema og få et nei basert på enkle forhold du kunne sjekket ut på forhånd. Ellers er det bare å søke hos flere og sammenligne hvilke betingelser du tilbys og velge den beste. Det koster ingenting og er ikke bindene å sende inn søknader til de som tilbyr forbrukslån. Og dette kombinert med at de ofte vurderer din situasjon litt ulikt gir differanser i renter, gebyr og tilbakebetalingstid. Alt det som er viktig for deg som kunde.

I eksempelvis Sverige er også forbrukslån utbredt faktisk enda mer enn i Norge. Til tross for mange diskusjoner om å legge reguleringer er det i praksis få hinder for å ta opp større eller mindre forbrukslån uten sikkerhet også i Sverige. Det samme gjelder resten av Europa og Verden. Du kan muligens få litt problem dersom du akkurat har flyttet mellom to land, men i de fleste tilfeller finner du også her noen som låner deg penger.