You are here: Home » Økonomi » Lån penger på dagen

Lån penger på dagen

Tidligere var det en drøy affære å søke om lån. Man måtte reise til banken og fylle ut et vell med papirer og deretter kanskje vente i dagevis på å få svar. I dag er situasjonen helt annerledes. Idag kan man enkelt klikke seg inn blant et vell av utlånere og fylle ut et enkelt lite skjema og få svar iløpet av meget kort tid. Får man innvilget en lånesøknad er også pengene på konto svært ofte samme dag. Grunnen til at det er så mye enklere nå er naturligvis mye bedre teknologi som for eksempel tillater signering av lånepapirer ved å bruke bank ID. Utlånerene har også sikret seg kontoer i de mest brukte bankene og derfor når de foretar en overføring skjer det så og si umiddelbart.

Mikrolån(sms lån) og Smålån

De aller minste lånene er de kjappeste og enkleste å kunne låne på dagen. Mikrolån er små lån opp til 5000 kroner som etter at man har registrert seg online og fått en bruker kun behøver å sende en kjapp sms for å få penger direkte overført til kontoen sin. Smålån er veldig likt et forbrukslån med noe bedre vilkår som regel. Disse lånene har vanligvis veldig enkel og raskt registrerings og søknadsprosess samt at pengene er på kontoen samme dag i de fleste tilfeller.

Forbrukslån

Forbrukslån er det aller vanligste lånet nordmenn tar opp og derfor er også konkurransen om kundene stor og ofte er det gode muligheter for å kunne ta opp meget gunstige lån om man trenger penger til en feriereise, uforutsette utgifter, kanskje man ønsker å refinansiere gammel og dyr gjeld eller om men ønsker å kjøpe seg en billig bil som det ikke kan tas pant i. Mulighetene med et forbrukslån er store og dette lånet kan man bruke til så og si hva enn man ønsker. Man kan låne inntil 500.000 kroner med et forbrukslån og dette gjør jo at mulighetene er mange. Når man søker så fyller man først ut en meget enkel søknad som kun inneholder den viktigste informasjonen som personnummer, lånebeløp og nedbetalingstid. Deretter må man gjennom en kontroll av ens kredittverdighet og ut ifra disse opplysningene får man enten avlag eller gjennomslag for sin lånesøknad. Får man gjennomslag så fyller man ut en låneavtale med ytterlige informasjon om seg selv, de aller fleste benytter seg nå av bank ID for signering av lånepapirene, noe som fremskynder prosessen veldig, og når alt er signert og klart er det bare å vente på at pengene skal dukke opp på kontoen.

Billån

Tidligere var det en komplisert sak og det kunne ta flere dager å få innvilget et lån til å kjøpe seg bil. Nå er dette blitt mye enklere. Nå kan man for eksempel gå på en auksjon, se en bil man ønsker å by på eller kjøpe og søke om billån og få svar nesten på minuttet hvilket budsjett man må holde seg innenfor. Det er nå fullt mulig å få innvilget et billån og låne penger på dagen om man finner drømmebilen til salgs og trenger å slå til raskt for ikke å miste muligheten.