You are here: Home » Annonse » Kjøkkeninnredning i tre er et klimasmart valg

Kjøkkeninnredning i tre er et klimasmart valg

Det er smart å velge kjøkkeninnredning av høy kvalitet – både for lommeboken og planeten. Robuste og solide stammer, dører og skuffer har lang levetid, og en tidløs kjøkkeninnredning kan benyttes i flere tiår. Bevist valg av trematerialer gjør kjøkkeninteriøret enda mer bære kraftig.

Bevist bruk av tre – og anerkjente godkjenninger

Tilnærmet alle kjøkkenprodusenter benytter råvare av tre til produksjonen av stammer, men det betyr ikke at alle har det samme klimaavtrykket. Dessuten kan det være forskjeller både i produksjonsmetoder og bruk av tilsetningsstoffer og lim. Det kan være smart å velge en produsent som har forpliktet seg til en eller flere sertifiseringer eller merkeordninger. AUBO Kjøkken, Bad, Vaskerom og Garderobe har valgt den anerkjente BREEAM®-standarden.

BREEAM er et helhetlig system for miljøsertifisering, som også benyttes innenfor en rekke andre områder. Besøk nettstedet til AUBO for å se mer om produktene og arbeidet med sertifisering og bærekraft.

Benkeplate – laminat, heltre eller noe annet?

Benkeplater lages av en mengde forskjellige materialer, og tre er ikke enerådende. Benkeplater i laminat består til stor del av tre, og heltre er selvfølgelig 100 % tre. Forskjellige steinmaterialer og stål er også rene materialer, dessuten finnes det mange forskjellige kompositt- og keramikkplater å velge mellom.

Alternativene i tre, det vil si laminat eller heltre, er gode alternativer når det gjelder bruk av fornybare råmaterialer – med relativt lav energibruk i forbindelse med produksjonen. Laminat består av papirmateriale og sponplate, sammen med et tynt lag melanin. Den aller største delen av platen er altså laget av tre.

Benkeplater i heltre trenger en del pleie, i form av olje og regelmessig pussing. Det betyr også at denne typen plater ikke passer til alle kjøkken – og da er tilnærmet vedlikeholdsfrie laminat et godt valg. Andre materialer kan selvfølgelig også være et godt valg, særlig hvis den forventede levetiden er lengre enn plater av tre, men det lønner seg å vurdere tre først.