You are here: Home » Annonse » Bedre helse med riktig seng

Bedre helse med riktig seng

Det høres kanskje ut som en overdrivelse, men det er det på ingen måte. Det å sove godt er helt essensielt for både den mentale helsen vår og den fysiske helsen vår, og en av de aller viktigste tingene vi kan gjøre for å sove godt er å velge riktig søvn. Ergo kan man oppnå bedre mental og fysisk helse når man velger riktig seng og madrass. 

Det å kjøpe seg en ny seng er en ganske stor ting egentlig. Det er noe som man kommer til å ha i mange, mange år fremover, så det at man velger en seng som er helt riktig for seg er ikke bare noe som vil påvirke søvnen din nå, men noe som også er en økonomisk beslutning. For hvis man kjøper seg en skikkelig god seng som passer til der man er i livet nå, og kommer til å være i de nesten mange årene, er det jo sånn at man ikke må bytte den ut igjen snart. 

Spennende, ny forskning har akkurat kommet ut, som snakker om viktigheten av søvn, og det er mange av oss som ikke tar viktigheten av søvn alvorlig nok. Det kan det være mange grunner til, og en av dem er mest sannsynlig at de aller fleste av oss sliter til tider med å sove. De aller fleste av oss har nemlig problemer med å sove innimellom, og det å tenke på hva konsekvensene av det kan være, er ikke akkurat noe man har så veldig lyst til. 

Gode råd for å sove bedre 

Noe av grunnen til dette er nok at det er mange av oss faktisk ikke føler at vi kan gjøre så mye for så sove bedre. Men selv om det kan føles litt umulig når man lider av søvnproblemer, enten det bare er innimellom eller noe som er mer fast, er det likevel mange små elementer vi kan endre på, som vil gjøre det lettere å få sove godt, og ikke minst nok.  

Noen av de tingene vi ikke kan gjøre noe med, er for eksempel hvis grunnen til at man ikke sover nok eller godt nok, er at man har barn. Man kan liksom ikke be dem om å sove litt mer eller litt lenger av gangen, sånn at man ikke blir vekket tusen ganger i løpet av natten.  

Men ting som å bruke for mye tid på mobilen vår i løpet av dagen, og særlig om kvelden, drikke for mye kaffe eller ikke bevege oss nok i løpet av dagen, er ting vi kan endre. Det handler om å fokusere på de tingene man kan endre, og der er sengen sin en av de tingene som faktisk kan gi skikkelig utslag!