You are here: Home » Mat » Oppskrifter på hjemmelagde indiske retter som smaker bedre enn take-away

Oppskrifter på hjemmelagde indiske retter som smaker bedre enn take-away

Det er ikke egentlig så vanskelig å lage indiske retter selv. Det er dessuten billigere og sunnere enn å kjøpe take-away. Ikke alle retter trenger så lang tid heller, så det kan nesten være raskere enn å få maten levert på døren. Ja, hvertfall hvis du har ingrediensene liggende da!

Garam Masala er en krydderblanding som blir mye brukt i det indiske kjøkken. Det er en blanding av flere forskjellige krydderplanter. Lag en stor porsjon av denne blandingen og brukt den i rettene under for rask tilgang til krydrene.

Kylling korma er en herlig rett som enkelt betyr grytestekt kylling direkte oversatt fra urdu. Retten inneholder opprinnelig selvfølgelig kylling som blir brassert med garam masala, selvfølgelig, og andre smaker i en marinade med enten yoghurt eller fløte. Den lages også ofte med grønnsaker, enten bare grønnsaker eller grønnsaker med kyllingen. Klikk her for oppskrift på kylling korma.

Du trenger strengt tatt ikke garam masala til denne Thaisuppen da. Denne bruker nemlig en annen krydderblanding, nemlig curry. Det er en herlig suppe med kylling og nudler i en herlig og kremet suppe i en virkelig fullverdig rett. Klikk her for ingredienser og fremgangsmåte for min versjon av thaisuppen.

Du trenger selvfølgelig indisk brød som tilbehør, derfor har vi her oppskriften på hjemmelaget chapati. Det tar faktisk ikke så lang tid, og gjør måltidet ekstra spesielt når man lager det selv. Chapapti minner om det mer kjente nanbrødet, forskjellen er at chapati ikke inneholder gjær. Se mer om hvordan du lager chapati her.

Biryani er en rett som blir laget med mye forskjellig kjøtt og grønnsaker og tilberedes ofte vegetarisk. Mange i India er vegetarianere. I oppskriften har vi brukt forskjellige krydder, men du kan like gjerne ha laget en stor porsjon av garam masala overfor, og heller tilføre dette i stedet for. Lag biryani som trekker lukt- og smakssansene rett til india med denne oppskriften.

Som du ser trenger det ikke være så komplisert med indisk mat. Det handler stort sett om krydrene, røring og putring. Da gjenstår det vel bare å si, god blanding og velbekomme!