You are here: Home » Mat » Velg sesongbaserte ingredienser

Velg sesongbaserte ingredienser

Har du tenkt over at mange råvarer er tilgjengelige på ulike tider av året? I Norge importeres det mat fra hele verden, og derfor legger vi ikke nødvendigvis merke til dette når vi er på butikken for å handle inn til husholdningen. Det kan lønne seg å vie litt ekstra oppmerksomhet til de fire årstidenes forskjellige sesonger for mat – råvarer som er produsert i sin respektive sesong smaker ofte mye bedre og er generelt av bedre kvalitet. Hva er vel for eksempel bedre enn ferske, norske jordbær? Har du god plass i fryseren kan du nyte godt av årstidenes råvarer hele året, enten du har kjøpt varene i butikken eller høstet dem selv.

Ved å velge matvarer basert på sesongene vil du også kunne oppleve at du må velge noen matvarer som kanskje ellers er ukjente for deg, og som dermed nesten ubevisst gjør matlagingen mer kreativ og spennende. Nå som vi har tilgang på de fleste matvarer året rundt er det så klart mye enklere for oss å sette sammen et variert kosthold, men ved å fokusere på sesongbaserte ingredienser vil du også få en variert kost gjennom hele året.

Med god fryseplass får du mulighet til å velge sesongbasert mat som også er kortreist. I butikkene i dag bugner det av matvarer fra alle verdens hjørner, men dette betyr også at maten er fraktet langt. Dette er på ingen måte miljøvennlig, og for å skåne miljøet bør man derfor velge kortreiste, norske matvarer. Å velge sesongbasert begrenser også energikrevende dyrking i drivhus og lagring av mat. Med gode frysemuligheter kan du nyte kortreist mat fra ulike sesonger gjennom hele året – du kan altså ta et miljøvennlig valg, og få tilgang på kvalitetsråvarer året rundt.

Se utvalget av frysere på Gram.no